Wednesday, March 30, 2011

Poor Baby Aisyah Deman....


Our little angel, Aisyah nur Hannah deman... dijangkiti dari ibunya :) I'm So sorry baby. Nak buek camna, baby BF ngan ibu.... indirectly memang akan kena. Apa-apapun ibu, ayah, kakak n abang mendoakan baby cepat sembuh...

Sunday, March 27, 2011

Am I being too hard with Atikah ???

Hmm...feeling quilty sangat hari nie..... Ntah kenapa pressure naik..marah sangat..sedangkan atikah x buat apa salah besar pun... She just not ready yet.. Ika belum lagi tahu baca, tapi ibu dah push giler²... Ika is love in my heart... lebih dari segalanya ibu sayang ika...Susah senang ika dengan ibu.. Tidur tepi jalan dengan ibu... berikat perut sama² dgn ibu tatkala gaji x masuk lagi... sama² dengan ibu tatkala ibu susah...pressure..bergelumang dengan masalah with ayah... atikah dah macam punching bag... sian ika..kecik² lagi dah diduga dengan pelbagai masalah... Ika pada ibu sangat kuat.. very strong secara mentality.. Walau apa pun terjadi, dia tetap cakap..Ika Sayang Ibu..Ika Sayang Ayah.... dia tetap akan sayang Adam.. Aisyah.. tak kira apa pun yang telah adam buat kat dia...tetap sayang kat ayah walaupun kena marah teruk.... Ayah and Org Johor tue cakap ibu terlalu manjakan anak..manjakan ika.. tapi diaorg sedar tak apa yang ika lalui.. diaorg sedar tak apa rasanya bila diterajang masa baru umur 4 tahun... di tinggalkan luar rumah... di pukul... ditampar oleh ayah dulu.... diaorg sedar tak dr kecik ika mentality didera... kadang² ibu pun angin ngan ika... sbb terlalu pressure dgn masalah... Ibu sentiasa doakan ika berjaya...disayangi oleh semua org... takkan jadi macam ibu....ika selalu ingin berikan ika yang terbaik... lebih dari apa yang ibu mampu.... biar ibu susah, janji anak2 ibu bahagia... ibu xnak anak2 ibu alami apa yang ibu rasa... mmg ibu senang dengan duit.. x pernah ibu rasa susah masak kecik.. tp ibu sorang jek....smpi la ibu jumpa ayah... sekarang ayahla peneman ibu... tapi dulu ayah baran...maybe sbb ayah x prnh jauh dr orang² johor tue..tue pasal ayah tension... alhamdulillah..sekarang ayah dah tobat :) ... mungkin tragedi awal muharam tue pengajaran utknya..... sekarang ayah sayang sangat ngan kita..dgn ika.... Love u ABang... harapnya abang maintain loving camni yek. huh !!!!! dah terpesong dr citer ika nie... atikah pun tengah sedap melayan CalciYumm dpn ibu.... Anyway, Ika..Ibu janji ibu akan cuba x push ika lagi.... ibu hanya nak yang terbaik buat ika...Ibu harap ika akan sayang ibu ayah selamanya..jangan abaikan kami bila dah besar nanti..sebab ika dibesarkan penuh dgn dugaan..dan kasih sayang kami...ika Susah Senang tetap dengan kami...

Thursday, March 24, 2011

Aisyah Nur Hannah bt Azam



Aisyah dah 6 bulan... :) Kesayangan ayahnya MrPhotographer... katanya sbb masa dalam perut ayah xder dengan Aisyah....

Tak kisah la apapun... hopefully kita akan berbahagia selalu tanpa gangguan Orang kat JOHOR lagi..dan yang penting ingat kami selalu... Sayang kami selalu...

HATE ORANG JOHOR TUE !!!!



Tuesday, March 22, 2011

Marmalade Bangsar Village II

Star For



Hari nie lunch dekat Marmalade Bangsar Village II with Izan & Nurul....

A very recommended dining untuk family and frenzz...

I'm having my fav dish.. Turkey Ham Wrap with cheese and spinach.. same goes with nurul.. price RM17 ... Izan withe her Fettucini Salmon ( sorry ler xder gambar...) And my fav drink Day Starter ( combination of strawberry, banana & orange).. RM9


it's also have a kids playing area with toys and TV... believe me.. weekend mmg penuh with family and kids... parents x perlu risau or rasa malu dgn anak yang terjerit²..coz every kids is doing the same thing...



Tatataaaaa......

myMetro | Anak diculik empat jam

myMetro Anak diculik empat jam

Amat menakutkan...Perkara nie la yang aku selalu bising dengan MrPhotographer tue...

Cerita ini pengajaran.. Ingat..seminit pun jangan la kita tinggalkan anak kita... dalam kereta..dalam rumah keseorangan...dalam bilik air...dalam bilik tido... Keep on checking..apa depa buat... bukan setakat penculik saje yang perlu kita takuti..dirumah macam² boleh terjadi..

i still remember cerita pasal seorang kanak2 yang sedang asyik mengikuti kartun fav dia berjoget dihadapan TV..akhirnya ditimpa TV tersebut sebab kakinya tersadung di wayar...Poor baby... innalillah....

So Parents, Jgn biarkan anak anda bersendirian...x kisah la di kereta.. di bilik air..bilik tidur..even di ruang tamu...

Tatataaaaa.......

My 1st Blog entry.... Kenapa Nak blog nie???

Salam Semua..

Nie my 1st entry dalam my personal blog.... before this ada la blog, but dedicated utk produk² BF ....

Puas fikir, nak buat blog pasal apa yek?? orang lain ber Blog, aku pun nak sama... Tapi apa topicnya... BF?? EBM?? Anak²?? In BM ker english??? ker bahasa rojak???

TaaaRRRAAaaaa!!! TinnngggG !!!! Got it!!! Blog About ME!! about my Family.. Our Life... About Food.... We Love Foooddddd !!!!

So, i will updating uoals dengan pelbagai update..cerita...TUNNGGGGgggggggguuuuuuu....

Tatataaaaaaa ....